Opleiding transport en logistiek medewerker West-Vlaanderen

T&l foto

Kies voor een opleiding met toekomst!

De transport en logistieke sector biedt heel wat uitdagingen.

Deze opleiding is vooral gericht tot zij die hun eerste stappen willen zetten in de wondere wereld van de logistiek en die vooral inzicht willen krijgen in het internationale deel van het logistieke proces. De cursist verwerft inzicht in de problematiek van het wegvervoer, spoorvervoer, zeevervoer, luchtvervoer en binnenvaart. Hij/zij leert de diverse vervoersdocumenten hanteren en de soorten transportverzekeringen interpreteren. Ook de douane- en accijnswetgeving wordt grondig uitgediept. 

Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met CVO IVO Brugge TKO, CVO DE AVONDSCHOOL Oostende,VDAB en vormingsfonds Logos.

De opleiding bestaat uit 21 modules en omvat in totaal 940 lestijden met aansluitend een stageperiode van 6 weken voorbereid en opgevolgd door de VDAB.

Na het succesvol doorlopen van alle modules wordt een certificaat afgeleverd.

Een getuigschrift VDAB kan verworven worden bij het succesvol beëindigen van de opleiding en de stage. (Bezit je reeds een middelbaar diploma, dan kan je, in combinatie met dit certificaat een diploma Transporten Logistiek Medewerker verwerven. Heb je geen middelbaar diploma, dan kan je een diploma behalen door deze opleiding aansluitend te combineren met een opleiding Aanvullende Algemene vorming (AAV) binnen CVO IVO Brugge TKO of binnen CVO DE AVONDSCHOOL Oostende.)

Praktisch:

Vrijstelling van inschrijvingsgeld voor werkzoekenden. Voor Aanvullende Algemene Vorming (AAV) vrijstelling van inschrijvingsgeld. Voor specifieke vakken extra vrijstelling van inschrijvingsgeld onder bepaalde voorwaarden.

Start van de opleiding September 13/09/2016

Informatie en inschrijvingen:

Neem contact op met VDAB Competentiecentrum LAR: 056 43 20 50 Zij helpen je verder.

Infosessies:

  • 20/06/2016 9u30
  • 23/08/2016 9u30 (Competentiecentrum Brugge Koning Albert-I-Laan 1.2, 8200 Brugge)

 

Extra vragen?

Aarzel niet om contact op te nemen met: Inge Devos, inge.devos@vdab.be 

Kandidaten die kiezen om deze kwalitatieve opleiding te volgen, versterken hun kansen kansen op de arbeidsmarkt.

Uniek in West-Vlaanderen!

 

Gepost op 12 May 2016

Vorige post: Logistics date na Sid-in in West-Vlaanderen

Volgende post: Roro en stukgoed stijgen spectaculair in eerste jaarhelft Auto’s noteren opnieuw record

Over deze site

Op deze site vind je jobs en opleidingen in de havensector. Dit is een initiatief van VDAB in samenwerking met de havens van Gent, Antwerpen, Zeebrugge en Oostende.

Partners

Logos Port of Ghent VeGHO Haven van Antwerpen - Port of Antwerp CEPA alfaport Antwerpen Port of Oostende Haven van Zeebrugge VDAB Maatschappij Linkerscheldeoever Logos Talentenstroom - jobs- en opleidingspunt haven en logistiek